20.5 C
Athens
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024

Σπανακόρυζο

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και νηστίσιμο!

Υλικά συνταγής για 4 μερίδες:

  • 1 kg σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ο τρόπος της εκτέλεσης:

Σοτάρουμε τα υλικά. Σε φαρδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.

Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά όλο.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά).

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού, και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ