35.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά:

  • 3/4 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα σιμιγδάλιχονδρό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κούπες νερόξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, βάζουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στην ειδική φόρμα για χαλβά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  • Σερβίρουμε με το μέλι, τα αμύγδαλα και την κανέλα.
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ