Υλικά:
- 3/4 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα σιμιγδάλιχονδρό
- 1 κ.γ. κανέλα
- 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κούπες νερόξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, βάζουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στην ειδική φόρμα για χαλβά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρουμε με το μέλι, τα αμύγδαλα και την κανέλα.