Ο ιδανικός καλοκαιρινός μεζές.
Υλικά:
- ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1 καλή πρέζα µπούκοβο
- 800 γρ. ντοµάτες ποµοντόρια, χωρίς φλούδα, ψιλοκοµµένες
- 1 µικρή χούφτα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκοµµένα
- 400 γρ. φέτα, σπασµένη σε κοµµάτια
- αλάτι
- τραγανό ζεστό ψωµί για το σερβίρισµα
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1΄.
- Προσθέτουµε το µπούκοβο και τις ντοµάτες και σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά για 25΄ µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα.
- Αλατίζουµε και ανακατεύουµε µέσα τη ρίγανη.
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Ρίχνουµε τη φέτα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι, καλύπτουµε µε τη σάλτσα και ψήνουµε για 20΄.
- Σερβίρουµε αµέσως µε τραγανό ψωµί.