17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σάλτσα κιμά σε 5 βήματα

Υλικά:

  • 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βάζετε τον κιμά όπως είναι σε μέτρια κατσαρόλα, πάνω από μέτρια φωτιά και με ξύλινη κουτάλα τον «σπάτε», μέχρι να αφήσει τα υγρά του και να ξεχωρίσει τελείως.
  • Ρίχνετε στον κιμά το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το μίγμα μέχρι να αρχίζει να κολλάει στο πάτο της κατσαρόλας και το σβήνετε με το κρασί.
  • Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 30 – 35 λεπτά μέχρι να πήξει και να δέσει.
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ