13.4 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Ριζότο με κάστανα, τηγανητό πράσο και φασκόμηλο

Η συνταγή για το απόλυτο πιάτο για τις κρύες ημέρες και νύχτες που έρχονται.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ φρέσκα κάστανα
  • 320 γρ. ρύζι
  • 70 γρ μαλακό βούτυρο
  • 20 φύλλα φασκόμηλου
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Ξηρό λευκό κρασί
  • Ρυζάλευρο
  • Λεμόνι
  • Φυστικέλαιο
  • Θυμάρι

Ο τρόπος εκτέλεσης:

Αρχικά βράζουμε τα κάστανα για 40 λεπτά. Ύστερα τα ξεφλουδίζουμε όταν είναι ζεστά και φιλτράρουμε το βραστό νερό γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με 100 γραμμάρια κάστανα και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.

Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Καθαρίζουμε το πράσο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος, αλευρώνουμε τις λωρίδες με ρυζάλευρο και τις τηγανίζουμε σε άφθονο φυστικέλαιο. Κάνουμε το ίδιο και με το φασκόμηλο.

Ύστερα τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ξαναβάζουμε το νερό του μαγειρέματος από τα κάστανα στη φωτιά, το αλατίζουμε, προσθέτουμε θυμάρι και το καρότο σε χοντρά κομμάτια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, για να έχουμε τον ζωμό για το ριζότο.

Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί και αρχίζουμε να ρίχνουμε τον ζωμό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα κάστανα και μετά από 5 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο με το κάστανο και τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρουμε μαζί με το τηγανητό πράσο και το φασκόμηλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ