13.8 C
Athens
Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024

Νηστίσιμες καριόκες χωρίς ζάχαρη

Μιας που διανύουμε περί8οδο νηστείας, ένα γλυκό νηστίσιμο και χωρίς θερμίδες είναι η καλύτερη λύση για τις υπογλυκαιμίες.

Τι καλύτερο λοιπόν από τις καριόκες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:

  • 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου ή αλεύρι βρώμης
  • 200 γρ. καρύδια τριμμένα (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και μπισκότα χωρίς ζάχαρη)
  • 200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και χωρίς φλούδα
  • 20 ml. κονιάκ
  • 1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή vegan βούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα στέβια



Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα καρύδια, το γαρύφαλλο, το κονιάκ, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, το αλεύρι αμυγδάλου ή βρώμης, το αλάτι και το βούτυρο.

Αφού μουλιάσετε για 10 λεπτά τους χουρμάδες σε νερό ξεφλουδίστε τους κάτω από το τρεχούμενο νερό. Χτυπήστε τους στο μπλέντερ με ελάχιστο νερό. Ανακατέψτε τους χουρμάδες με το μείγμα καρυδιών. Φορώντας γάντια ανακατέψτε καλά με τα χέρια. Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί βάλτε το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Κλείστε καλά και το βάλτε το στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Έπειτα, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε νερό και το βράζετε. Πάνω από το κατσαρολάκι βάζετε ένα άλλο μπολάκι που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και ρίχνετε μέσα την κουβρτούρα. Εκεί την λιώνετε. Βγάλε το μείγμα από την κατάψυξη και με ένα μαχαίρι κόψτε κάθετες φέτες πάχους περίπου 3 εκατοστών.

Βουτήξτε κάθε κομμάτι στην κουβερτούρα και ακουμπήστε σε αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχετε βάλει μέσα σε ταψί.

Αφήστε τις καριόκες σας να κρυώσουν στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ