Πανεύκολη συνταγή για μπουγάτσα όπως ακριβώς την έχετε ονειρευτεί.
Η μπουγάτσα είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή πρωινά στην Ελλάδα. Μπορεί να τη βρει κανείς με γέμιση κρέμας, τυριού ακόμη και με κιμά. Η κλασσική όμως, απλή μπουγάτσα, η αγαπημένη όλων μπορεί να γίνει με τρία και μόνο υλικά.
Όσο για το αποτέλεσμα, είναι τραγανή απέξω και κρεμώδης από μέσα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
450γρ. φύλλο κρούστας
250γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό ταψί. (Ανάλογα το σχήμα που θέλουμε)
Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τοποθετούμε τα μισά στον πάτο του ταψιού.
Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα άλλα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 20′.
Αφού βγάλουμε από τον φούρνο το ταψί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, 1 & 1/2 κουτάκι νερό (αφού αδειάσουμε το ζαχαρούχο μετράμε τη ποσότητα του νερού με το κουτάκι) και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ταψί και ψήνουμε για ακόμα 20′-25′.
Τέλος κόβουμε σε 6 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Extra Tip: Για τους λάτρεις της σοκολάτας, μπορείτε να σερβίρεται με πραλίνα φουντουκιού.