Υλικά:
500 γραµ. μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα καθαρισμένα
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Λαδολέμονο ή λαδόξιδο
Προαιρετικά
Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Χωρίζουμε ένα-ένα τα μανιτάρια πλευρώτους και τα ακουμπάμε σε μια στρώση απλωτά στο ταψί.
Να μην καλύπτει το ένα μανιτάρι το άλλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Τα αλείφουμε με πινέλο.
Τα ψήνουμε στην πάνω σγάρα του φούρνου, σε πολύ δυνατό γκριλ για περίπου 7 λεπτά.
Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 200°C βαθμούς για 15 λεπτά.
Για μανιτάρια πλευρώτους ψητά στη σχάρα
Για τα μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα, αφού τα αλείψουμε με το αρωματισμένο λάδι, τα ακουμπάμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι
Αφού χωρίσουμε τα μανιτάρια τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Τα περιχύνουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Όταν το τηγάνι κάψει καλά, τα ρίχνουμε μέσα και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.