Υλικά:
1 κοτόπουλο ολόκληρο Πίνδος
Αλάτι, πιπέρι
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
Για τη μαρινάδα:
330 ml μπύρα (ένα κουτάκι)
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
30 γρ ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε το κοτόπουλο ολόκληρο ξαπλωτό, ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το ανοίξει.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε μέσα τη μαρινάδα να το σκεπάσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
- Την επόμενη μέρα παίρνουμε το κοτόπουλο το βάζουμε σε μία γάστρα ρίχνουμε από πάνω τα υλικά της μαρινάδα και το δεντρολίβανο.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Μόλις μαγειρευτεί το κοτόπουλο, αδειάζουμε τα ζουμιά που έχουν δημιουργηθεί στη γάστρα, μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα αφού έχουν κρυώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και βάζουμε στο μάτι να βράσει 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από τα ζουμιά του.