26.8 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Κοτόπουλο ψητό στο φούρνο

Υλικά:
1 κοτόπουλο ολόκληρο Πίνδος
Αλάτι, πιπέρι
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο


Για τη μαρινάδα:

330 ml μπύρα (ένα κουτάκι)
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
30 γρ ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε το κοτόπουλο ολόκληρο ξαπλωτό, ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το ανοίξει.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε μέσα τη μαρινάδα να το σκεπάσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα παίρνουμε το κοτόπουλο το βάζουμε σε μία γάστρα ρίχνουμε από πάνω τα υλικά της μαρινάδα και το δεντρολίβανο.
  • Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  • Μόλις μαγειρευτεί το κοτόπουλο, αδειάζουμε τα ζουμιά που έχουν δημιουργηθεί στη γάστρα, μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα αφού έχουν κρυώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και βάζουμε στο μάτι να βράσει 4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από τα ζουμιά του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ