Υλικά:
500 g μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος (για τα κεφτεδάκια)
1/4 κούπες τριμμένη φρυγανιά (για τα κεφτεδάκια)
2 κουτ. σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι (για τα κεφτεδάκια)
1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή (για τα κεφτεδάκια)
αλάτι (για τα κεφτεδάκια)
πιπέρι (για τα κεφτεδάκια)
200 g τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα)
2 τομάτα τριμμένη (για τη σάλτσα)
10 φύλλα φρέσκος βασιλικός (για τη σάλτσα)
1 σκελίδες σκόρδο (για τη σάλτσα)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
τριμμένο κεφαλοτύρι (για το σερβίρισμα)
ρύζι πιλάφι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε κιμά, φρυγανιά, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι.
2. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο να σοταριστεί για 3’ σε μέτρια φωτιά.
4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα και τα τοματάκια κονκασέ και σιγοβράζουμε για5’.
5. Προσθέτουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια στην σάλτσα για 7’ και στο τέλος ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού.
6. Σερβίρουμε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με ρύζι πιλάφι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.