Υλικά:
– 1 κουβερτούρα (περίπου 60γρ.)
– ¼ φλιτζανιού βούτυρο
– ½ φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 μεγάλο αυγό και 1 κρόκο αυγού
– 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Παγωτό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και βουτυρώνουμε δύο μικρά, ατομικά πυρέξ (με διάμετρο περίπου 8-10 εκ.)
– Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
– Μεταφέρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
– Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι και ανακατεύουμε.
– Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στα δύο πυρέξ.
– Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ψηθούν αλλά το κέικ να παραμείνει μαλακό στο κέντρο του.
– Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν για 1 λεπτό και έπειτα σερβίρουμε αμέσως μαζί με παγωτό (προαιρετικά).