Οι κρέπες είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά που μπορείς να συνδυάσεις με διαφορετικούς τρόπους.
Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για κρέπες.
Η συνταγή παραμένει ίδια είτε φτιάχνεις γλυκές, είτε αλμυρές κρέπες.
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 ½ κούπα γάλα
2 αυγά
3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Τοποθέτησε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε λίγο με έναν σύρμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με το σύρμα μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Έπειτα, βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, ώστε να ζεσταίνεται και με μία μικρή κούπα ή κουτάλα, τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σου.
Μόλις η κρέπα σου είναι έτοιμη να τη γυρίσεις, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι.
Μόλις γυρίσεις την κρέπα άσε τη να ψηθεί μερικά λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθέτησέ τη σε ένα πιάτο και επανέλαβε τη διαδικασία με μία ακόμα δόση ζύμης, μέχρι αυτή τη τελειώσει.