23.3 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Eurovision: Τι κάνουν σήμερα οι νικητές; Ποιος δουλεύει σε σούπερ μάρκετ και ποιος έχει κατάθλιψη;

Μέσα σε μια βραδιά κατέκτησαν δόξα και χρήμα, όμως πού βρίσκονται τώρα μερικοί από τους πιο εμ­βληματικούς νικητές της Eurovision;

Άλλος είδε την καριέρα του να εκτινάσσεται, άλλος γύρισε την πλάτη στο τραγούδι για να εργαστεί σε σούπερ μάρκετ, ενώ άλλοι από τους συνολικά 67 νικητές του διαγωνισμού αντιμετώπισαν σοβαρά προβλή­ματα υγείας που παραλίγο να τερματίσουν τις καριέρες τους. Η βραδιά της Eurovision το 1974 μετέτρεψε τα μέλη ενός μικρού μέχρι τότε σουηδικού συγκροτήματος σε παγκόσμιους σταρ.

Το τραγούδι «Waterloo» ήταν η απαρχή μιας τερά­στιας καριέρας με 381.000.000 πωλήσεις δί­σκων για την Ανιέτα Φέλτσκογκ, τον Μπιορν Ουλβίους, τον Μπένι Αντερσον και την Ανι Φριντ Λίνγκσταντ των ΑΒΒΑ. Ακόμη κι όταν αποσύρθηκαν ανεπίσημα, το 1983, παρέ­μειναν τόσο δημοφιλείς, που η ανακοίνωσή τους το 2018 ότι ετοιμάζουν δύο νέα τραγού­δια έχει προκαλέσει έως σήμερα παγκόσμια αδημονία.

Τον δρόμο για την πώληση 200.000 δί­σκων άνοιξε σε μια νεαρή Γαλλίδα τραγουδίστρια το 1988 το τραγούδι «Partez pas sans moi». Το κοινό λάτρεψε τη Σελίν Ντιόν, η οποία γνώρισε παγκόσμια καταξίωση τη δε­καετία του ’90 με επιτυχίες όπως το «My heart will go on» της ταινίας «Τιτανικός». Τώρα ετοι­μάζεται για την παγκόσμια τουρνέ Courage World Tour έχοντας αφήσει πίσω της τον χαμό του συζύγου της Ρενέ Ανζελίλ, αλλά και του αδερφού της Ντανιέλ από καρκίνο.

Ο Σαλβαδόρ Σομπράλ χαίρει άκρας υγείας και αυτή είναι η είδηση που χαροποιεί περισσότερο τους θαυμαστές του. Μετά τη νίκη του στη Eurovision το 2017 με το «Αmar pelos dois» διαγνώστη­κε με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. Μάλιστα κινδύνευσε να πε­θάνει, αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή βρέθηκε συμβα­τός δωρητής και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς. Το 2018 ανακοίνωσε ότι ετοίμαζε το τρίτο άλμπουμ του, το οποίο αναμένε­ται να κυκλοφορήσει φέτος, μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Ο Αλεξάντερ Ρίμπακ, που παίζοντας το βιολί του κέρδισε το 2009 με το έγινε σχολιαστής της Eurovision από το 2011, πριν επιστρέψει καλλιτεχνικά σε αυτήν το 2018. Έχει απο­καλύψει ότι επί χρόνια δίνει μάχη με την κατάθλιψη και με άγνωστη ασθένεια, καθώς και ότι το 2020 μπήκε σε κέντρο απε­ξάρτησης για να αντιμε­τωπίσει την εξάρτηση από υπνωτικά και αντικαταθλι­πτικά χάπια.

Η Νίαμ Καβάναγκ μπορεί να κέρδισε το 1993 με το «In your eyes» και να έκανε επιτυχημένη καριέρα επιστρέφοντας στη Eurovision το2010, πλέον όμως έχει εγκαταλείψει το τραγούδι και εργάζεται σε σούπερ μάρκετ της Tesco. Η Ιρλανδή αφιερώνει όλον τον χρόνο της στη φροντίδα του συζύγου της, ο οποίος το 2018 έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό, και του 17χρο­νου γιου τους.

Τέλος, ο Ιζχάρ Κοέν που το 1978 έφερε την πρώτη νίκη του Ισραήλ στη Eurovision με το «Α-Βa-Νi-Βi», έχει ανοίξει κοσμη­ματοπωλείο στον διασημότερο εμπορικό δρόμο του Τελ Αβίβ, όπου πουλάει με επιτυχία κοσμήματα τα οποία σχεδιάζει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ:GOSSIP-TV.GR
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ