16.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

Υλικά:

500 γρ. αρακάς καθαρισμένος
2 καρότα μέτρια
2 πατάτες μέτριες κομμένες
1 κρεμμύδι ξερό
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας γεμάτη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος εκτέλεσης:

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/4 φλ ελαιόλαδο. Το υπόλοιπο θα το αφήσουμε για το τελείωμα του αρακά.

Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα για 3΄.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για 1´.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά κι ανακατεύουμε να λαδωθούν τα υλικά.

Συμπληρώνουμε νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Μετράμε τον χρόνο βρασμού από την ώρα που θα πάρει βράση ο κοκκινιστός αρακάς.

Αφού βράσουν τα υλικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην αρχή καθώς και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Βράζουμε για 10΄ επιπλέον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας και να μείνει ο λαδερός αρακάς μόνο με το λάδι του στο τέλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ