33.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025

Αυγοσαλάτα

Η απόλυτη συνταγή για εύκολη και γρήγορη αυγοσαλάτα!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 8 μερίδες:

  • 12 αυγά 
  • 4 κλων. σέλερι 
  • 1 ματσ. κρεμμυδάκια 
  • 2 καρότα 
  • 2-3 πρέζα/ες ζάχαρη 
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1-1½ φλ. μαγιονέζα 
  • 2 κ.σ. άνηθο 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό 
  • 4 αγγουρι 
  • Λίγη κάπαρη 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • 2 κ.σ. ξίδι

Ο τρόπος εκτέλεσης:

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.

Φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά.

Καθαρίζουμε τα αυγα και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε.

Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά.

Κρατάμε 1 βραστό αυγό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα.

Προσθέτουμε τη μαγιονέζα.

Μπορείς να βάλεις από ένα έως ενάμισι φλιτζάνι.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.

Στην σαλάτα αυτή όλα τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν σωστά και να μην ξεχωρίζεις τα κομμάτια αυγού.

Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται επιπλέον ξύδι.

Την παγώνουμε  στο ψυγείο να δροσίσει.

Όταν την σερβίρουμε , πασπαλίζουμε από πάνω με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε στην αρχή.

Αν θέλετε βάλτε λίγα φύλλα από άνηθο και μαϊντανό.

Ταιριάζει πολύ και το σχοινόπρασο. Αν έχετε προσθέστε το.

Πηγή συνταγής: Αργυρώ

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ