Μια συνταγή για ένα κλασικό κρύο cheesecake με φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα!
Υλικά
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
- 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Για την επικάλυψη:
- 500 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας
- 2 κουτ. σούπας νερό
Βάση
- Για το κρύο cheesecake με κόκκινη μαρμελάδα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Τοποθετούμε 1 τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. μέσα σ’ ένα ταψί, πάνω σε αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από το τσέρκι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 1 φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα.
- Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
- Το ψήνουμε για 10 – 12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
- Ρίχνουμε το τυρί και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες τουλάχιστον.
Επικάλυψη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή.
- Μόλις κρυώσει καλά το cheesecake, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας.