31.9 C
Athens
Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025

Σπιτικές τορτίγιες

Υλικά:

  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 130 γρ. νερό
  • 20 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το σπορέλαιο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη τότε συνεχίζουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με το καλαμποκάλευρο, βάζουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή και να έχει διάμετρο 25-30 εκ.
  • Αφαιρούμε το περιττό καλαμποκάλευρο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά για να ψηθεί να πάρει χρώμα και αφαιρούμε.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.

Πηγή

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ