26.9 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025

Φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη

Ο ιδανικός καλοκαιρινός μεζές.

Υλικά:

  • ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 καλή πρέζα µπούκοβο
  • 800 γρ. ντοµάτες ποµοντόρια, χωρίς φλούδα, ψιλοκοµµένες
  • 1 µικρή χούφτα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκοµµένα
  • 400 γρ. φέτα, σπασµένη σε κοµµάτια  
  • αλάτι
  • τραγανό ζεστό ψωµί για το σερβίρισµα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1΄.
  • Προσθέτουµε το µπούκοβο και τις ντοµάτες και σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά για 25΄ µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα. 
  • Αλατίζουµε και ανακατεύουµε µέσα τη ρίγανη.
  • Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Ρίχνουµε τη φέτα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι, καλύπτουµε µε τη σάλτσα και ψήνουµε για 20΄. 
  • Σερβίρουµε αµέσως µε τραγανό ψωµί.
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ