Κάθε χρόνο του Αγίου Φανουρίου είναι σύνηθες ο κόσμος να φτιάχνει την γνωστή Φανουρόπιτα.
Ορίστε η παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις πανεύκολα την ωραιότερη πίτα του Αγίου Φαναρίου.
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 2-3 φλ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένα στο blender
- 2-3 φλ. σταφίδες ανοιχτόχρωμες μουλιασμένες σε νερό για 6-7 ώρες
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη
Τρόπος εκτέλεσης:
- Σουρώστε τις σταφίδες από το νερό και τοποθετείστε τες σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σιγουρευτείτε πως έχει διαλυθεί η ζάχαρη
- Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα
- Ρίξτε τα καρύδια με τις σταφίδες
- Λαδώστε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώστε το μείγμα
- Τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 περίπου ώρα
- Βγάλτε την από το φούρνο και περιμέντε να κρυώσει εντελώς και ρίξτε από πάνω την άχνη και την κανέλα