20 C
Athens
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, 2025

Φανουρόπιτα – Συνταγή

Κάθε χρόνο του Αγίου Φανουρίου είναι σύνηθες ο κόσμος να φτιάχνει την γνωστή Φανουρόπιτα.

Ορίστε η παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις πανεύκολα την ωραιότερη πίτα του Αγίου Φαναρίου. 

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2-3 φλ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένα στο blender
  • 2-3 φλ. σταφίδες ανοιχτόχρωμες μουλιασμένες σε νερό για 6-7 ώρες
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη

Τρόπος εκτέλεσης:

  • Σουρώστε τις σταφίδες από το νερό και τοποθετείστε τες σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σιγουρευτείτε πως έχει διαλυθεί η ζάχαρη
  • Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα
  • Ρίξτε τα καρύδια με τις σταφίδες
  • Λαδώστε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώστε το μείγμα
  • Τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 περίπου ώρα
  • Βγάλτε την από το φούρνο και περιμέντε να κρυώσει εντελώς και ρίξτε από πάνω την άχνη και την κανέλα
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ