27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πώς να υιοθετήσετε τον δανέζικο τρόπο ζωής

Τα τελευταία χρόνια, το Hygge έχει γίνει πολύ γνωστό σε όλο τον κόσμο ως δημοφιλές lifestyle trend. Τι ακριβώς όμως είναι αυτή η τάση και πώς μπορούμε να την εφαρμόσουμε στη ζωή μας; Η δανέζική λέξη – η οποία προφέρεται ως «χούγκα» – περιγράφει το συναίσθημα του coziness. Τη ζεστασιά δηλαδή και τη γενικότερη ευεξία, η οποία προέρχεται από το να απολαμβάνει κανείς τα απλά, καθημερινά πράγματα της ζωής.

Οι Δανοί, οι οποίοι είναι οι δημιουργοί του, δεν το αντιμετωπίζουν ως ένα απλό trend, αλλά ως στάση ζωής.

Hygge λοιπόν είναι η διοργάνωση οικογενειακών ή φιλικών συναθροίσεων, η δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας στο σπίτι και ο ποιοτικός χρόνος με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Τολμήστε να αντιγράψετε αυτή τη γλυκιά αντίληψη των Δανών και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, χωρίς άγχος. Παρακάτω ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι να να εφαρμόσετε το hygge lifestyle.

  • Απολαύστε το φαγητό σας

Προτιμήστε να φτιάξετε το δικό σας comfort food και απολαύστε το χωρίς δισταγμούς. «Οι Δανοί αγαπούν τα φρεσκοφουρνιστά αγαθά. Δε χρειάζεται το αποτέλεσμα να μοιάζει επαγγελματικό. Στην πραγματικότητα, όσο πιο “ρουστίκ” τόσο καλύτερα», αποκαλύπτει ο Μeik Wiking – υπεύθυνος του Happiness Research Institute στην Κοπεγχάγη. Bonus tip: προσκαλέστε τους φίλους και την οικογένειά σας για να προετοιμάσετε μαζί το γεύμα σας. about:blank

  • Μάθετε μία τέχνη 

Οι τέχνες είναι hygge, ειδικά αν τις απολαμβάνουμε με παρέα. Το πλέξιμο είναι μία καλή επιλογή, καθώς συμβαίνει σε αργό και σταθερό ρυθμό. Αυτό μπορεί να σας χαρίσει ένα αίσθημα χαλαρότητας. Στην περίπτωση που δεν σας αρέσει το πλέξιμο, μπορείτε να δοκιμάσετε τη ζωγραφική ή το collage.

  • Να δείχνετε ευγνωμοσύνη 

Αν θέλετε να ενσωματώσετε τη συγκεκριμένη νοοτροπία στη ζωή σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει hygge χωρίς την ευγνωμοσύνη. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν να νιώθετε ευχαρίστηση με τα μικρά πράγματα, όπως ένας περίπατος μια ηλιόλουστη μέρα ή η απόλαυση ενός φλιτζανιού καφέ.

  • Δημιουργήστε μία cozy ατμόσφαιρα 

Οι Δανοί ασχολούνται πολύ με την εσωτερική διακόσμηση, γιατί τα σπίτια τους είναι η πηγή του hygge τους. Το βασικό στοιχείο που χρειάζεται κάθε χώρος είναι μια «hyggekrog». Τι σημαίνει αυτό; Είναι μια άνετη γωνιά, όπου μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα και να διαβάσετε ένα βιβλίο ή μία εφημερίδα. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό με κεριά, φυτά, μαξιλάρια και fairy lights. Aκόμα και οι μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις, μπορούν να σας αλλάξουν τη διάθεση.

Με πληροφορίες από το instyle.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ