25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Νηστίσιμη πίτσα με κολοκυθάκι και πιπεριά

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά

Μερίδες : 4

Η πιο νόστιμη νηστίσιμη πίτσα με λαχανικά και νηστίσιμο τυρί, η αλλιώς την πιο νόστιμη Vegan πίτσα! Τα υλικά τα έχουμε όλοι  σίγουρα στο ψυγείο μας  και είναι εύκολη, γρήγορη και φυσικά με λίγες θερμίδες!

Υλικά:

380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 ml νερό

9γρ. μαγιά ξερή

20γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 1/2 κ.τ.γ. αλάτι

Για την σάλτσα

1 1/2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 κ.τ.γ σκόρδο σε σκόνη

1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας

400 γρ. κονσέρβα με αποφλοιωμένο ντοματάκι

 κ.τ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

1 κ.τ.γ φρέσκια ρίγανη

1 κ.τ.γ ζάχαρη

1 ½ κ.τ.γ Αλάτι

1 ½ κ.τ.γ. τριμμένο πιπέρι

Για την επίστρωση της πίτσας

250 γρ. τυρί νηστίσιμο

Σάλτσα τομάτας

1 κολοκυθάκι μικρό

1 πιπεριά

3 τεμάχια τομάτα λιαστή

Η συνταγή

Για το ζυμάρι

Το ζυμάρι μας βγάζει 4 πίτσες ιταλικού τύπου.

  • Βάζουμε το νερό, με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  • Αφήνουμε για 10΄ περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, και τέλος το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα.
  • Λαδώνουμε καλά το μπολ και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
  • Αν δεν έχετε ζεστό μέρος, βάλτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς.
  • Σβήστε τον φούρνο, βάλτε μέσα το μπολ και αφήστε για 1 ώρα (με κλειστό φούρνο)
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια να ανοίγουμε με έναν πλάστη.

Για την σάλτσα πίτσας

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Θέλουμε να έχουμε και κάποια κομμάτια ντομάτας στην σάλτσα.
  • Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο ψυγείο, όλο το βράδυ η για 3 ώρες το λιγότερo.
  • Την σάλτσα της πίτσας δεν την βράζουμε, την κρατάμε ωμή.

Για τις πίτσες

  • Ανοίγουμε τα ζυμάρια, τοποθετούμε πάνω σάλτσα, το τυρί και από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας όπως σας έχω δώσει προτάσεις.
  • Στην πρώτη επιλογή βάζουμε την 2 κ.τ.σ σάλτσα από κάτω, τριμμένο τυρί, φέτες τομάτας και ελιές και ψήνουμε.
  • Στη δεύτερη επιλογή βάζουμε 2 κ.τ.σ σάλτσα τομάτας, τυρί τριμμένο φέτες κολοκύθι, ψιλοκομμένη πιπεριά και ψήνουμε.
  • Όταν βγει βάζουμε ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα.
  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10-12 λεπτά στο πάνω κάτω ή στον αέρα.

Καλή σας απόλαυση!

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ