Προετοιμασία: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Μερίδες : 4
Η πιο νόστιμη νηστίσιμη πίτσα με λαχανικά και νηστίσιμο τυρί, η αλλιώς την πιο νόστιμη Vegan πίτσα! Τα υλικά τα έχουμε όλοι σίγουρα στο ψυγείο μας και είναι εύκολη, γρήγορη και φυσικά με λίγες θερμίδες!
Υλικά:
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml νερό
9γρ. μαγιά ξερή
20γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
Για την σάλτσα
1 1/2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ σκόρδο σε σκόνη
1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
400 γρ. κονσέρβα με αποφλοιωμένο ντοματάκι
κ.τ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κ.τ.γ φρέσκια ρίγανη
1 κ.τ.γ ζάχαρη
1 ½ κ.τ.γ Αλάτι
1 ½ κ.τ.γ. τριμμένο πιπέρι
Για την επίστρωση της πίτσας
250 γρ. τυρί νηστίσιμο
Σάλτσα τομάτας
1 κολοκυθάκι μικρό
1 πιπεριά
3 τεμάχια τομάτα λιαστή
Η συνταγή
Για το ζυμάρι
Το ζυμάρι μας βγάζει 4 πίτσες ιταλικού τύπου.
- Βάζουμε το νερό, με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
- Αφήνουμε για 10΄ περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, και τέλος το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα.
- Λαδώνουμε καλά το μπολ και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
- Αν δεν έχετε ζεστό μέρος, βάλτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς.
- Σβήστε τον φούρνο, βάλτε μέσα το μπολ και αφήστε για 1 ώρα (με κλειστό φούρνο)
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια να ανοίγουμε με έναν πλάστη.
Για την σάλτσα πίτσας
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Θέλουμε να έχουμε και κάποια κομμάτια ντομάτας στην σάλτσα.
- Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο ψυγείο, όλο το βράδυ η για 3 ώρες το λιγότερo.
- Την σάλτσα της πίτσας δεν την βράζουμε, την κρατάμε ωμή.
Για τις πίτσες
- Ανοίγουμε τα ζυμάρια, τοποθετούμε πάνω σάλτσα, το τυρί και από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας όπως σας έχω δώσει προτάσεις.
- Στην πρώτη επιλογή βάζουμε την 2 κ.τ.σ σάλτσα από κάτω, τριμμένο τυρί, φέτες τομάτας και ελιές και ψήνουμε.
- Στη δεύτερη επιλογή βάζουμε 2 κ.τ.σ σάλτσα τομάτας, τυρί τριμμένο φέτες κολοκύθι, ψιλοκομμένη πιπεριά και ψήνουμε.
- Όταν βγει βάζουμε ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα.
- Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10-12 λεπτά στο πάνω κάτω ή στον αέρα.
Καλή σας απόλαυση!