30.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Εύβοια: Βουνό και Θάλασσα για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές!

Η μαγευτική Εύβοια είναι το δεύτερο σε έκταση νησί του Αιγαίου μετά την Κρήτη. Αποκαλείται και στεριανό νησί, αφού η απόστασή του από τη Στερεά Ελλάδα είναι πολύ μικρή και συνδέεται με αυτή σε πολλά σημεία της. Στο νομό ανήκει και το νησί της Σκύρου, πού βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Βόρειων Σποράδων. Το φυσικό ψηφιδωτό της Εύβοιας το συνθέτουν καταπράσινα βουνά με πευκοδάση, έλατα και πλατάνια, φαράγγια και καταρράκτες. Διαθέτει επίσης και πολλές πανέμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, στις δαντελωτές της ακτές στον κόλπο του Ευβοϊκού και το Αιγαίο Πέλαγος. Αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα, μνημεία και πολλά μουσεία, μοναστήρια και μέρη με ιαματικές πηγές συμπληρώνουν την εικόνα της και κάνουν την Εύβοια μια πρόκληση για απολαυστικές διακοπές.

Κεντρίζουν το ενδιαφέρον

Επισκεφθείτε στη Χαλκίδα τη Μεσαιωνική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το Αρχαιολογικό μουσείο, την Αρχαία αγορά και την Εβραϊκή Συναγωγή. Το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας που είναι και το σημαντικότερο μνημείο της. Το Αρχαιολογικό μουσείο (από τα σημαντικότερα του Ελλαδικού χώρου), την Ακρόπολη και τα ερείπια της Αρχαίας Ερέτρειας που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Την Παναγία της Χιλιαδούς, σημαντικό ναό που κτίσθηκε τον 12ο αιώνα από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Με θαυμάσιες τοιχογραφίες, ξυλόγλυπτο τέμπλο και πέτρινη ανάγλυφη εικόνα της Παναγίας. Το Σπήλαιο και τον Θολωτό Τάφο στο Αλιβέρι.Την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι της βόρειας Ευβοιας. Στην Κάρυστο τον Πύργο Μπούρτζι και το Δρακόσπιτο της Όχης. Θαυμάστε τα φυσικά αξιοθέατα όπως τα Λιχαδονήσια, το φαράγγι της Αγάλης στους πρόποδες του όρους Δίρφυς και τους Καταρράκτες του Δρυμώνα που βρίσκονται στη βόρεια Εύβοια, μετά το χωριό Προκόπι.

Καταρράκτες Δρυμόνα

Βρίσκονται στη Βόρεια Εύβοια μετά το χωριό Προκόπι. Μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον σε υψόμετρο 600 μ. οι καταρράκτες πέφτουν σε δύο μικρές φυσικές λίμνες. Η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη, αφού υπάρχει διαμορφωμένο μονοπάτι που περνάει μέσα από ένα δάσος από Ελάτη, Μαύρη Πεύκη, Δρυς και κουμαριές.

Δημοφιλείς προορισμοί

Παρά την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά,η Εύβοια και κυρίως το βόρειο τμήμα της έχουν μείνει μακρυά από τον μαζικό τουρισμό. Θεωρείται από τα μέρη που ενδείκνυνται για ήσυχες και απολαυστικές διακοπές.Υπάρχουν βέβαια και πόλεις που συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών, όπως η Αιδηψός, η Χαλκίδα, τα Πολιτικά, η Κάρυστος, το Μαρμάρι, κα.

Βόρεια Εύβοια

Λιχαδονήσια

Σπαρμένα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου βρίσκονται τα κατάφυτα Λιχαδονήσια. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών με εξωτικό χρώμα που πιθανότατα δημιουργήθηκαν από εκρήξεις ηφαιστείου. Ξεκινούν από τον Κάβο, που είναι η βορειότερη άκρη της Εύβοιας και σκορπίζονται στο Αρχιπέλαγος σε κοντινή απόσταση. Είναι προσβάσιμα με σκάφος και από τα Καμμένα Βούρλα που είναι απέναντι αλλά και από τον Κάβο. Το μεγαλύτερο είναι η Μανολιά, με πυκνό πράσινο τοπίο και παραλία με beach bar.

Αγιόκαμπος

Παραλιακός οικισμός, πολύ δημοφιλής, προσελκύει πολλούς παραθεριστές και το καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Διαθέτει πολύ καλή τουριστική υποδομή με πολλούς χώρους διαμονής και εστίασης και χώρους νυχτερινής διασκέδασης. Οι όμορφες παραλίες και η καθαρή θάλασσα συμπληρώνουν την εικόνα του παραθεριστικού χωριού της Βόρειας Εύβοιας.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ